Prošívaný dort "ve stylu mrkvového dortu"

Prošívaný dort "ve stylu mrkvového dortu"

Klasika s novým vzhledem: náš mrkvový dort vás potěší vlhkým těstem, aromatickou mrkví a neodolatelným tvarohovým krémem. Díky speciálnímu vzoru deky nejen upoutá pozornost, ale také zajistí skutečný wow zážitek na konferenčním stolku. Ideální pro zvláštní příležitosti nebo prostě jen když máte chuť na něco opravdu chutného!
  • Celkový čas:
    50 Min
  • Doba přípravy:
    20 Min
  • Doba vaření:
    30 Min
  • Porce:
    15

Ingredience

  • 50g Mandle
  • 250g Mrkev (syrová hmotnost se slupkou)
  • 200g Pšeničná mouka
  • 1ČL Jedlá soda
  • 1ČL Prášek do pečiva
  • 1Šp. Muškátový oříšek, mletý
  • 1ČL Skořice
  • 1Špetka Sůl
  • 1Kus Vanilkový lusk (dužina)
  • 3Kusy Vejce, velikost M
  • 100ml Slunečnicový olej
  • 100g Řecký jogurt
  • 500g Smetanový sýr
  • 2PL Moučkový cukr
  • 2PL Síla
  • 1Kus Vejce, rozšlehané
  • 8g Vanilkový cukr
  • 1Kus Bio citron, kůra

Vhodné pro:

  • vegetariánské

Příprava

Předehřejte troubu na 180 stupňů horní/spodní teploty a vyložte plech o rozměrech 20x30 cm pečicím papírem. Mrkev omyjte, oloupejte a nastrouhejte. Lískové oříšky nahrubo nasekejte a dejte stranou.

Mandle najemno rozemelte v mixéru, nasypte do mísy a smíchejte s moukou, sodou bikarbónou, práškem do pečiva, muškátovým oříškem, skořicí a solí. V míse kuchyňského robotu smíchejte cukr, vanilkovou dřeň a vejce a šlehejte 5 minut, dokud nevznikne lehký krém. Poté přidejte olej a krátce promíchejte. Poté vmíchejte směs mandlí a mouky. Krátce vmíchejte nastrouhanou mrkev a řecký jogurt. Poté nahrubo vmíchejte nasekané lískové oříšky. Těsto nalijte na plech a uhlaďte ho. #NEWLINE#]
Na krém ušlehejte ručním mixérem smetanový sýr, škrob a moučkový cukr do krémové konzistence, poté přidejte vejce, vanilkový cukr a citronovou kůru a dobře promíchejte. Tvarohovou směs nalijte do zdobicího sáčku opatřeného hvězdicovou tryskou a naneste ji na moučník do mřížkového vzoru

Dort pečte v předehřáté troubě 25-30 minut. Vyjmeme a posypeme moučkovým cukrem.

02.06.2022