Mango se dnes pěstuje téměř ve všech tropických a subtropických oblastech. Sezóna pěstování manga se liší v závislosti na zemi původu. V závislosti na odrůdě mají plody oválný nebo ledvinovitý tvar a žlutou, zelenou až červenou a pevnou slupku. U některých divokých odrůd je slupka dokonce jedlá. Samotná dužina má žlutou až oranžovou barvu. V současné době existuje na světě více než 250 odrůd manga, avšak pouze několik z nich je vhodných k sušení. Na výrobu 1 kg sušeného manga je potřeba přibližně 13-14 kg čerstvého manga.
Plody pro naše mangové proužky pocházejí z Ghany, kde je tropické klima - se střídáním dešťů a sucha a téměř stejně dlouhými dny a nocemi díky blízkosti rovníku - ideální pro jejich pěstování a růst.
Ze stromu do tašky a rovnou k vám.
V Ghaně existují dvě období, kdy lze mango pěstovat. Rozšířené jsou zde zejména odrůdy Kent a Keitt. V hlavní sezóně, od května do července, se vyprodukuje více než dvojnásobné množství ve srovnání s druhou sezónou, od ledna do února. Čerstvě sklizené plody se během sezóny sklizně dodávají našemu dodavateli po celý den.
Pro výrobu našeho sladkého sušeného manga jsme vyvinuli sofistikovaný proces: Pokud mango ještě nedosáhlo plné zralosti, skladuje se ve zrací komoře, dokud není proces zrání dokončen. Poté následuje rozsáhlá kontrola kvality a čištění všech plodů. Vysoce kvalitní mango se pak ručně nakrájí na proužky, suší se přibližně 15 hodin a poté rychle putuje k nám do Ulmu.
Chutné a výživné. Co víc si přát?
Sušené mango má vysoký obsah betakarotenu a vitaminu C, které jsou známé jako skutečné posilovače imunity. V tomto chuťově silném ovoci se nacházejí také minerální látky, jako je draslík a hořčík, měď a železo. Obsahují také cennou vlákninu, bílkoviny, hořké látky a ovocné kyseliny. Jinými slovy, naše mangové proužky obsahují skutečnou směs živin.