Vaření a pečení z čerstvých surovin je v každodenním shonu často opomíjeno. Vždyť mezi schůzkami, schůzkami se zákazníky, silovými tréninky a rodičovskými večery nezbývá téměř žádný čas na dlouhé sezení v kuchyni. Právě to naše suroviny na vaření a pečení mění. Už si nemusíte lámat hlavu s tím, jak vykouzlit výživný oběd s sebou nebo jak začít den plný energie. Místo toho můžete použít naše přísady na vaření a pečení a během okamžiku vylepšit jakoukoli pochoutku.
Ořechy, semena a sušené ovoce
Ořechy, jako jsou mandle, vlašské ořechy, lískové ořechy, pekanové ořechy, kešu ořechy a pistácie, jsou ideální na vaření a pečení pečiva, chleba, koláčů, sušenek a mnoha dalších pečených dobrot. Dodávají ořechům zvláštní chuť a říz. Jsou také plné bílkovin a tuků, které skutečně vylepší vaše saláty nebo hlavní jídla.
Semínka, jako jsou slunečnicová nebo dýňová, jsou skutečným tipem do kuchyně. Díky své výrazné chuti zjemňují zejména slané pokrmy a snadno se používají při vaření a pečení. Díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny, stejně jako řady vitamínů a minerálů, jsou nejen opravdu chutná, ale také skutečným zdrojem energie.
Můžete také vařit a péct Sušené ovoce Patří mezi ně sultánky, meruňky a datle. Pečivu, müsli tyčinkám a müsli dodají příjemnou sladkost a jedinečný říz. A co je nejlepší? Mají také vysoký obsah vlákniny a jsou plné důležitých vitaminů.
Obiloviny a luštěniny
Obiloviny jsou základem mnoha pokrmů při vaření a pečení. Vzpomeňte si na chutný celozrnný chléb nebo těstoviny, lahodné müsli nebo ovesnou kaši. Odrůdy jako např. Proso jsou také vynikajícím základem salátů nebo se hodí jako příloha k mnoha pokrmům. Věděli jste také, že Zelená špaldová mouka je ve vegetariánské kuchyni velmi oblíbený jako náhražka masa? Bez legrace. Jen si to sami vyzkoušejte při vaření a pečení.
Impulsy, jako např. Objektivy nebo cizrna jsou skutečné proteinové bomby a skvěle se hodí do dušených pokrmů, polévek, salátů nebo jako přísada do lahodných dipů, jako je například hummus. Z luštěnin můžete také připravit skvělé rostlinné karbanátky.
Ať už se jedná o obiloviny, nebo luštěniny, obojí poskytuje mnoho důležitých živin a pomáhá udržet vaše výtvory syté a spokojené. Jsou neuvěřitelně všestranné při vaření a pečení a lze je připravit mnoha různými způsoby.