Makadamové ořechy
Makadamové ořechy
Kategorie: Pro opravdu kulaté večery.


Kategorie: Makadamové ořechy

3 Produkte
Previous Next
boolean filter "{ $parent.filter.label_i18n | t }" are currently not implemented!
price_range filter "{ $parent.filter.label_i18n | t }" are currently not implemented!

loading...

Makadamové ořechy: Opravdu dobře zpracovaná věc

Makadamové ořechy jsou také známé jako "královna ořechů", což je oprávněné označení. Žádný jiný ořech totiž nemá tak vytříbenou a sladkou chuť v kombinaci s konzistencí, která se rozplývá v ústech, jako právě makadamové ořechy. Tyto malé kulaté plody s oříškovou chutí jsou skutečným hitem, pokud jde o požitek, a díky mnoha živinám jsou také ideální pro zdravou výživu.

Hledáte speciální pochoutku? Nenechte si ujít makadamové ořechy. Zveme vás na ochutnávku a tuto vynikající specialitu vám naservírujeme v našich sáčcích vyrobených udržitelným způsobem. Tomu říkáme královská třída.

Svačina přirozeně. Snack Seeberger.

Proč kupovat makadamové ořechy?

Nákup makadamových ořechů je opravdu dobrý nápad, protože jsou ideální na svačinu mezi jídly a dodávají tělu cenné živiny přirozenou cestou. Díky vysokému obsahu rostlinných bílkovin jsou makadamové ořechy ideální pro vegetariánskou nebo veganskou stravu. Díky jejich praktickému tvaru se snadno okusují, takže i v hektickém každodenním životě se najde čas na malé pohoštění. Makadamové ořechy obzvlášť dobře zahání návaly hladu a zasytí na dlouhou dobu.

Díky své vynikající chuti jsou také nejlepšími parťáky pro křupavé saláty, pikantní pokrmy, kreativní polévky, sladké pečivo a krémové dezerty. Makadamové ořechy jsou také skvělým doplňkem ranního müsli. Sladké ořechy dokonce hrají hlavní roli v mnoha asijských a havajských pokrmech.

Kupte si makadamové ořechy v osvědčené kvalitě Seeberger

Základy naší rodinné firmy jsme položili již v roce 1844, takže máme bohaté zkušenosti, abychom vám mohli nabídnout nejlepší sortiment vysoce kvalitních ořechů a semen, ty nejlepší... Směsi ořechů vybrané Sušené ovoce lahodné Müsli tyčinky káva a čokoládové kakao.

Neustále se vyvíjíme a vždy se díváme dopředu. V kombinaci s našimi tradičními hodnotami, jako je kvalita, přízemnost a udržitelnost, neustále vytváříme nové, inovativní produkty, které vás podpoří v každodenních výzvách. Když si u nás koupíte makadamové ořechy, můžete se spolehnout na osvědčenou kvalitu Seeberger a dobrý pocit, protože co není udržitelné, není v našem pytli.

Klíčová fakta o makadamových ořeších

Makadamové ořechy jsou často řazeny do kategorie "pravých ořechů", ale přesněji řečeno se jedná o měkké ovoce. My však nechceme počítat hrách, protože jisté je, že makadamové ořechy jsou prostě neuvěřitelně chutné a byly velmi oblíbené už u Aboriginců, původních obyvatel Austrálie. Odtud také pochází všechny odrůdy makadamií. Dalšími zeměmi, kde se dnes makadamové ořechy pěstují, jsou Nový Zéland, Jižní Afrika, Kalifornie a Havaj. Díky ideálním klimatickým podmínkám patří tyto země k největším producentům tohoto sladkého ořechového ovoce.

Za to, že dnes makadamové ořechy nazýváme tímto jménem, však vděčíme německému botanikovi Ferdinandu von Müllerovi. Pojmenoval je po svém příteli a kolegovi Johnu Macadamovi. Jak získal ořech přezdívku "královna ořechů"? Pěstování makadamových ořechů je velmi náročné, což je velmi nákladné. Při každém nákupu makadamových ořechů tak kupujete jeden z nejdražších ořechů na světě.

Svět makadamových ořechů

Makadamiový strom patří do čeledi stříbrných stromů a dosahuje výšky až 18 metrů. Květy se objevují vedle listů v krémové nebo růžové barvě. Rostlina vytváří peckovice o velikosti necelých 2-4 cm, které jsou zpočátku světle zelené a později se zbarvují do tmavě hnědé. Plod obsahuje tvrdou, těžko rozlousknutelnou peckovici, která obsahuje makadamový ořech.

Kromě subtropického nebo tropického klimatu, dostatku slunečního světla a vysoké vlhkosti vzduchu vyžaduje makadamiový strom kvalitní půdu a dostatek péče. Poté trvá přibližně 7 let, než poprvé přinese plody.

Jakmile makadamové ořechy dosáhnou správné zralosti, pečlivě se sklidí. Počká se, až přirozeně spadnou ze stromu, posbírají se, usuší a opatrně se otevře jejich tvrdá skořápka. Poté se zpracovávají a přepravují.

Dobré složky makadamových ořechů

Makadamové ořechy mají vysoký podíl nenasycených mastných kyselin a tuků omega-3 a omega-6. Jsou bohaté na vitamin B, vápník, železo a fosfor. Jsou také vynikajícím zdrojem vlákniny. Makadamové ořechy jsou jedinečně chutné a ideální pro vyváženou stravu.

Makadamové ořechy od společnosti Seeberger - jednoduše vynikající

Nyní je na vás, abyste se rozhodli, který z nich se vám líbí. Co třeba naše makadamové ořechy, pražené a lehce solené pro zvýraznění máslově krémové chuti? Případně si vyberte naše pražené makadamové ořechy kde jsme se obešli bez soli. Makadamové ořechy u nás můžete zakoupit pouze jako obzvláště velké a celé ořechy. Perfektní doplněk k vínu, do snídaňové misky nebo jako svačina do kanceláře.

Vyzkoušejte si rozmanitost s naší směsí jemných ořechů. Přinášíme pražené a lehce solené makadamové ořechy, Kešu ořechy , Mandle a arašídy dohromady. To je ohňostroj vynikajících oříšků. Vyzkoušejte své oblíbené!

Koupit makadamové ořechy: Přirozená svačina. Snack Seeberger.

Nechte se překvapit jedinečnou chutí makadamových ořechů a objednejte si v našem internetovém obchodě vybrané produkty bez poštovného v rámci Německa již od 25 €.

Podívejte se na naše Časopis ve kterém naši odborníci na stravování prozradí nejlepší tipy pro vyváženou stravu a nápady na chutné recepty.

Pokud máte jakékoli dotazy k našemu sortimentu, rádi vám je kdykoli osobně zodpovíme. Stačí se obrátit na Kontaktujte nás do našeho týmu. Těšíme se, že vás poznáme.

Tento text byl napsán na základě současného stavu výživových znalostí. Výživová a zdravotní tvrzení byla přezkoumána a připravena odborníkem na výživu v souladu s nařízením o zdravotních tvrzeních (ES č. 1924/2006).

FAQ: Macadamia Nüsse

Was macht Macadamia Nüsse so besonders im Geschmack?

Macadamia Nüsse gelten als die „Königin der Nüsse“und das nicht ohne Grund. Ihr feiner, buttriger Geschmack ist einzigartig mild, mit einer cremigen Textur, die auf der Zunge zergeht. Die besondere Kombination entsteht durch ihren hohen Fettanteil, der größtenteils aus einfach ungesättigten Fettsäuren besteht. Die gerösteten und gesalzenen Macadamia Nüsse von Seeberger unterstreichen das Aroma auf besonders harmonische Weise ganz ohne künstliche Zusätze.

Besonders nach einem langen Arbeitstag oder beim gemütlichen Filmabend auf dem Sofa sind Macadamia Nüsse ein echtes Highlight.

Woher stammen die Macadamia Nüsse von Seeberger?

Unsere Macadamia Nüsse beziehen wir von ausgewählten Partnern. Der Anbau erfordert viel Geduld. Erst nach mehreren Jahren trägt der Macadamia-Baum seine ersten Nüsse. Umso wichtiger ist es uns, mit Erzeuger:innen zusammenzuarbeiten, die über große Erfahrung und Leidenschaft verfügen. Wir bei Seeberger prüfen jede Charge in unserem Labor auf Qualität, Reinheit und Geschmack. So stellen wir sicher, dass du beim Macadamia-Nüsse-Kaufen immer ein Produkt bekommst, das höchsten Ansprüchen genügt.

Wie bewahre ich Macadamia Nüsse am besten auf?

Macadamia Nüsse enthalten einen hohen Anteil an natürlichen Ölen. Deshalb ist es besonders wichtig, sie kühl, trocken und lichtgeschützt zu lagern. Also am besten in einem gut verschließbaren Behälter. Unsere wiederverschließbare Verpackung hilft dir dabei, das Aroma und die Frische der Nüsse möglichst lange zu erhalten.

Tipp: Wer größere Mengen Macadamia Nüsse kaufen möchte, kann sie auch problemlos einfrieren. So bleiben sie über mehrere Monate frisch und aromatisch. Ideal für alle, die gerne auf Vorrat planen oder regelmäßig mit Nüssen backen und kochen. Einfach die gewünschte Menge entnehmen, kurz bei Zimmertemperatur ruhen lassen und wie frisch geöffnet genießen.

Wie kann ich Macadamia Nüsse in der Küche einsetzen?

Macadamia Nüsse sind echte Multitalente in der Küche. Dank ihrer feinen Textur passen sie hervorragend in süße wie herzhafte Gerichte. Du kannst sie z. B. grob gehackt über Bowls oder Salate streuen, in Pestos verarbeiten oder als besondere Zutat in selbst gebackenen Cookies verwenden.

Auch in der warmen Küche machen sie eine gute Figur. In Kombination mit Reisgerichten, Fisch oder Gemüse sorgen sie für ein spannendes Mundgefühl und ein nussiges Aroma.

Für Veganer:innen oder alle, die sich pflanzenbasiert ernähren, sind Macadamia Nüsse eine tolle Basis für cremige Aufstriche oder pflanzliche Käsealternativen. Ganz ohne Kompromisse beim Geschmack.

Unser Tipp: Röste die Nüsse kurz in der Pfanne ohne Fett – das intensiviert ihr Aroma und verleiht deinem Gericht das gewisse Extra.

Dieser Text wurde auf Basis des aktuellen, ernährungswissenschaftlichen Wissensstands verfasst. Nährwert- und gesundheitsbezogene Aussagen wurden gemäß der Health Claims Verordnung (EG Nr.1924/2006) durch eine Ernährungswissenschaftlerin geprüft und erstellt.