Veganský kapustový salát se směsí kešu a brusinek

Veganský kapustový salát se směsí kešu a brusinek

Svěží, křupavý a plný chuti: náš kapustový salát se směsí kešu a brusinek je dokonalou kombinací slaného a sladkého. Díky krémovým kešu oříškům, ovocným brusinkám a lehké zálivce je tento silný salát ozdobou každého talíře. Ať už jako lehký hlavní chod nebo jako příloha - tento recept vnese do vašeho každodenního života svěžest a požitek!
  • Celkový čas:
    15 Min
  • Doba přípravy:
    5 Min
  • Doba vaření:
    10 Min
  • Porce:
    2

Ingredience

  • 300g čerstvá kapusta
  • 130g Cizrna ze sklenice
  • 100g Malá rajčata
  • 5PL veganská jogurtová alternativa, neslazená
  • 1PL Tahini
  • 1Kus Citron na šťávu
  • 3ČL Olivový olej
  • 1Špetka Sůl a pepř

Vhodné pro:

  • veganské
  • vegetariánské
  • bez laktózy
Salat mit Cashewkernen, Cranberrys und Tomaten liegt in schwarzer Schüssel auf Holztisch.

Příprava

Z kapusty odstraňte stonky, omyjte ji a nakrájejte na kousky. Na zálivku smíchejte veganský jogurt, tahini, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Dresink rukama dobře vmasírujte do kapusty. Cizrnu slijte, rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky a obojí vmíchejte do salátu.

Tip pro potěšení: Nakonec je doplňte směsí Seebergerových kešu a brusinek.

02.06.2022