Sladké brambory Hasselback s ořechovou polevou

Sladké brambory Hasselback s ořechovou polevou

Krosse Hasselback-.Sladké brambory se sladkou a pikantní marinádou a aromatickou ořechovou polevou - skutečný chuťový zážitek! Čerstvá limetka pokrm dokonale doplňuje.

  • Celkový čas:
    65 Min
  • Doba přípravy:
    20 Min
  • Doba vaření:
    45 Min
  • Porce:
    4

Ingredience

  • 5Kusy Sladké brambory, střední
  • 2PL Olivový olej
  • 1ČL Tymián, nasekaný
  • 1ČL Zázvor, čerstvě nastrouhaný
  • 1PL Javorový sirup
  • 1ČL Sůl
  • 1Špetka Pepř
  • 50g Mandle
  • 2PL čerstvá petržel, jemně nasekaná
  • 1PL čerstvá máta, jemně nasekaná
  • 1Stroužek Česnek, jemně nasekaný
  • 2PL Olivový olej (na polevu)
  • 1PL Limetková šťáva
  • 1ČL Limetková kůra
  • 1Špetka Sůl a pepř podle chuti

Vhodné pro:

  • veganské
Gebackene Süßkartoffeln, garniert mit gehackten Mandeln und Kräutern, auf einem Blech mit Verpackung.

Příprava

Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní ohřev. Pro typický efekt Hasselback umístěte vpravo a vlevo od sladkých brambor tyčinky, které zastaví nůž, abyste brambory neprořízli až na doraz. Každých zhruba 3 až 5 milimetrů udělejte vějířovité řezy. #NEWLINE#]
Marinádu připravíte tak, že v malé misce smícháte olivový olej, tymián, zázvor, javorový sirup, sůl a volitelně mletou papriku. Nakrájené sladké brambory bohatě potřete marinádou a dbejte na to, aby se marináda dostala do plátků. Poté brambory položte na plech a pečte 40 až 45 minut, dokud nebudou měkké a zlatohnědé. Během pečení je můžete čas od času znovu potřít marinádou. #NEWLINE#]
Mezitím si připravte zálivku: nasekejte pistácie a mandle Seeberger a smíchejte je s petrželkou, mátou, česnekem, olivovým olejem, limetkovou šťávou a kůrou. Směs podle chuti osolte a opepřete.

Jakmile jsou sladké brambory upečené, ozdobte je ořechovou a bylinkovou zálivkou a ihned podávejte.

Recept by Kirsten Ingeneeger

15.01.2025