Sladké brambory Hasselback s ořechovou polevou

Sladké brambory Hasselback s ořechovou polevou

Krosse Hasselback-.Sladké brambory se sladkou a pikantní marinádou a aromatickou ořechovou polevou - skutečný chuťový zážitek! Čerstvá limetka pokrm dokonale doplňuje.

  • Gesamtdauer:
    65 Min
  • Vorbereitungszeit:
    20 Min
  • Zubereitungszeit:
    45 Min
  • Portionen:
    4

Zutaten

  • 5Stücke Sladké brambory, střední
  • 2EL Olivový olej
  • 1TL Tymián, nasekaný
  • 1TL Zázvor, čerstvě nastrouhaný
  • 1EL Javorový sirup
  • 1TL Sůl
  • 1Prise Pepř
  • 50g Mandle
  • 2EL čerstvá petržel, jemně nasekaná
  • 1EL čerstvá máta, jemně nasekaná
  • 1Zehe Česnek, jemně nasekaný
  • 2EL Olivový olej (na polevu)
  • 1EL Limetková šťáva
  • 1TL Limetková kůra
  • 1Prise Sůl a pepř podle chuti

Geeignet für:

  • vegan
Gebackene Süßkartoffeln, garniert mit gehackten Mandeln und Kräutern, auf einem Blech mit Verpackung.

Příprava

Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní ohřev. Pro typický efekt Hasselback umístěte vpravo a vlevo od sladkých brambor tyčinky, které zastaví nůž, abyste brambory neprořízli až na doraz. Každých zhruba 3 až 5 milimetrů udělejte vějířovité řezy. #NEWLINE#]
Marinádu připravíte tak, že v malé misce smícháte olivový olej, tymián, zázvor, javorový sirup, sůl a volitelně mletou papriku. Nakrájené sladké brambory bohatě potřete marinádou a dbejte na to, aby se marináda dostala do plátků. Poté brambory položte na plech a pečte 40 až 45 minut, dokud nebudou měkké a zlatohnědé. Během pečení je můžete čas od času znovu potřít marinádou. #NEWLINE#]
Mezitím si připravte zálivku: nasekejte pistácie a mandle Seeberger a smíchejte je s petrželkou, mátou, česnekem, olivovým olejem, limetkovou šťávou a kůrou. Směs podle chuti osolte a opepřete.

Jakmile jsou sladké brambory upečené, ozdobte je ořechovou a bylinkovou zálivkou a ihned podávejte.

Recept by Kirsten Ingeneeger

15.01.2025