Sladké a slané mandlové dýňové buchty

Sladké a slané mandlové dýňové buchty

Podzimní, pikantní a nádherně nadýchané: naše medovo-mandlové dýňové buchty se slanou tvarohovou polevou jsou ideálním pečivem pro příjemné dny. Kombinace sladké dýně, křupavých mandlí a krémové polevy vykouzlí skutečnou pohodu - ideální pro sdílení nebo jen tak k zakousnutí!
  • Gesamtdauer:
    55 Min
  • Vorbereitungszeit:
    20 Min
  • Zubereitungszeit:
    35 Min
  • Portionen:
    4

Zutaten

  • 500g Špaldová mouka 630
  • 80g Cukr (na těsto)
  • 80g Máslo, studené (na těsto)
  • 1Stück Vejce
  • 200g Dýňové pyré
  • 20g Kvasnice, čerstvé
  • 100ml Mléko, studené (případně trochu více)
  • 150g Máslo, měkké (na náplň)
  • 50g Cukr (na náplň)
  • 50g Honey
  • 1TL Fleur de Sel
  • 300g Smetanový sýr
  • 40g Moučkový cukr
  • 2EL Mléko (na polevu)
  • 1Msp. Vanilka, mletá

Geeignet für:

  • vegetarisch
Ein Kürbis-Zimtgebäck mit Glasur und gehackten Mandeln in einer lila Backform.

Příprava

Všechny ingredience dejte do mísy a rukama nebo hákem kuchyňského robotu vypracujte hladké těsto. Kynuté těsto přikryjte a nechte odpočívat na teplém místě alespoň 2 hodiny.

Na náplň rozmixujte všechny ingredience v mixéru dohladka. Poté těsto rozválejte, rozetřete na něj mandlovou náplň a srolujte z delší strany. Ostrým nožem nebo provázkem odkrajujte kousky široké asi 5 cm a pokládejte je do máslem vymazané zapékací misky nebo na plech. Dýňové rohlíčky nechte ještě hodinu kynout.

Pečte v předehřáté troubě při 170 stupních přibližně 25-35 minut dozlatova. Mezitím smíchejte všechny ingredience na polevu metličkou do hladka. Jakmile šneci vychladnou, rozetřete na ně polevu a bohatě je pokryjte polevou. Mandle - med a sůl Posypte jím vrchní část

Bavte se při pečení!

Recept by Milena Krais

24.10.2024