Hummus se sušenými rajčaty a sezamovými semínky

Hummus se sušenými rajčaty a sezamovými semínky

Dip, který potěší: náš rajčatovo-sametový hummus kombinuje krémovou chuť cizrny s ovocnou chutí sušených rajčat a oříškovou vůní sezamových semínek. Skvěle se hodí jako pomazánka, k zeleninovým tyčinkám nebo jako ozdoba příštího svačinového talíře. Snadná příprava a potěšení pro každou příležitost - takhle chutná hummus s twistem!
  • Celkový čas:
    40 Min
  • Doba přípravy:
    20 Min
  • Doba vaření:
    20 Min
  • Porce:
    6

Ingredience

  • 300g Cizrna, vařená nebo ze sklenice
  • 50g Tahini
  • 2Stroužky Česnek
  • 4PL Olivový olej
  • 3PL Voda
  • 2PL Citronová šťáva
  • 1ČL Kmín
  • 1Špetka Sůl
  • 1Svazek čerstvý koriandr
  • 1Špetka Chilli vločky

Vhodné pro:

  • veganské
  • vegetariánské

Příprava

Cizrnu vložte do vysoké nádoby s tahini, kmínem, citronovou šťávou, olivovým olejem a vodou. Vmáčkněte stroužky česneku a vše rozmixujte ručním mixérem. Výsledkem by měla být hladká až mírně zrnitá pasta. Konzistenci pak můžete zjemnit přidáním oleje a vody. Sušená rajčata nakrájejte na malé kostičky a vmíchejte je do směsi, poté je podle chuti osolte.

Při podávání nalijte pastu do malých misek a pokapejte ji trochou olivového oleje. Ozdobte čerstvým koriandrem, sezamovými semínky a chilli vločkami. Podávejte jako předkrm s čerstvým plochým chlebem.

02.06.2022