Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kostičky. Kostky jablek smíchejte s kukuřičnou moukou, jablečnou šťávou, citronovou šťávou a nastrouhanými fazolemi tonka. Zázvor nastrouhejte najemno a přidejte do směsi. Směs nechte asi 10 minut louhovat. #NEWLINE#]
Na těsto uhněťte pšeničnou mouku, dýňové koření, cukr na pečení, nasekané vlašské ořechy, studené máslo, nasekaná dýňová semínka, citronovou kůru a špetku soli do vláčného těsta. Vymažte zapékací misku máslem a rovnoměrně do ní rozložte kousky jablek. Těsto rukama rozdrobte na drobenku a posypte jím jablka. Poté posypeme celými dýňovými semínky. #NEWLINE#]
Pečeme při 180 °C ve středním patře trouby s ventilátorem 30-40 minut, dokud drobenka nezíská zlatavou barvu. Mezitím smíchejte crème fraiche s trochou javorového sirupu a nastrouhanou tonkou a podávejte jako polevu na teplém crumble.
Dobrou chuť!