Od bujných plantáží Ghany až po zelená pole Pobřeží slonoviny je západní pobřeží Afriky živoucím plátnem, které je vymalováno barvami a tvary přírody. Zemědělství se zde nejen provozuje, ale také oslavuje, a to v rytmu starém jako sama země. Střídají se období dešťů a sucha, dny a noci jsou prakticky stejně dlouhé. Vzhledem k tomu, že rovník je velmi blízko, kolísají teploty více mezi dnem a nocí než mezi létem a zimou. Celoroční ráj pro flóru a faunu.
Rajská zahrada v Ghaně
Hluboko v srdci Ghany, kde sluneční paprsky praží savanu a déšť přináší spásu, roste barevné ovoce v hojnosti, jakou dokáže vytvořit jen tropické klima. Všichni je známe a milujeme: Ananasy, banány, avokáda, papáje, kokosové ořechy... - a naše mango také začíná tady.
Šťavnatá mozaika z manga
Mango má bohatou historii, která sahá doslova tisíce let do minulosti. Na celém světě existuje více než 250 odrůd tohoto ovoce, které nabízí neuvěřitelnou škálu chutí. Mango se dnes pěstuje téměř ve všech tropických a subtropických oblastech, přičemž v komerčně využívaných oblastech jsou nejoblíbenější dvě odrůdy Kent a Keitt. Jsou oblíbená jako čerstvé ovoce a skvěle se hodí k sušení. Žádná dvě manga však nejsou stejná: V závislosti na odrůdě je mango oválné nebo ledvinovité, žluté, zelené nebo zeleno-červené. Dužina má jasně žlutou až oranžovou barvu, chutná nektarově sladce a je ideální svačinkou, když potřebujete rychle dodat energii. Slupka je obvykle pevná - ale některé divoké odrůdy jsou i měkké na svačinu.
Životně důležitá látka vulkanické mango
Mango je také velmi kvalitní, pokud jde o živiny: Kromě pořádné dávky vitaminů A, E a C vám dodá draslík, měď, kvalitní enzymy a antioxidanty. Silně posiluje váš imunitní systém a prospívá i vašim očím, pleti a vlasům. Jejich vláknina zároveň udržuje vaše trávení v chodu.
Na 1 kg sušeného manga zpracujeme přibližně 12 kg čerstvého manga.