Způsoby zpracování na místě byly optimalizovány tak, aby bylo možné ideálně (znovu) využít každý zdroj. K čištění ananasů se používá upravená dešťová voda, aby se šetřily cenné vodní zdroje. Důležitá je i vnější strana - zbytky ananasových slupek se fermentují na bioplyn, který se využívá k výrobě elektřiny a tepla. Ve skutečnosti může pokrýt 25 % potřeby elektřiny a 95 % potřeby tepla sušáren. Nerecyklovatelné části slupek se také dobře využívají jako palivo. To nám umožňuje udržet dopad na životní prostředí na co nejnižší úrovni a zároveň maximalizovat účinnost výrobních procesů.
Vše je využito
Náš ananas podléhá přísným kontrolám kvality, aby se do sáčku dostalo jen to nejlepší. Co se však děje se zbytkem? Každý ananas je plně využit, takže nic nepřijde nazmar - od plodu až po slupku. Slupky z ananasu se kompostují a vracejí se na pole jako přírodní hnojivo, které zúrodňuje půdu a podporuje tak další úrodu. Počítá se i s vnitřními hodnotami - tvrdá stopka ananasu se zpracovává na ananasovou mouku, kterou lze použít jako uvolňovací prostředek při výrobě potravin. Tato forma oběhového hospodářství nejen podporuje udržitelnost, ale také drobné místní zemědělce, kteří obhospodařují jeden až tři hektary půdy.