Brownies ve sklenici

Brownies ve sklenici

Čokoládové, vlhké a jednoduše geniální: naše brownies ve sklenici jsou dokonalým lákadlem pro oči a potěšením pro lžičku! Ať už jako sladký dárek, zpestření dezertu nebo malé pohoštění pro sebe - tyto brownies vždy udělají dojem. Vyzkoušejte je a vychutnejte si čistou čokoládovou lásku ve sklenici!
  • Celkový čas:
    40 Min
  • Doba přípravy:
    15 Min
  • Doba vaření:
    25 Min
  • Porce:
    4

Ingredience

  • 50g veganská hořká čokoláda
  • 125g Špaldová mouka typ 630
  • 75g Třtinový cukr jemný
  • 2PL Kakaový prášek na pečení
  • 1ČL Perníkové koření
  • 1ČL Prášek do pečiva
  • 1ČL Jedlá soda
  • 1Špetka Sůl
  • 25ml Neutrální řepkový olej + 1 polévková lžíce na vymazání sklenic
  • 75ml Sójové, mandlové nebo ovesné mléko
  • 60g Jablečná dužina

Vhodné pro:

  • veganské
  • vegetariánské

Příprava

Předehřejte troubu na 160 °C horní/spodní ohřev. Ořechovou odrůdu a polovinu pražených lískových oříšků rozemelte najemno v kuchyňském robotu nebo nasekejte najemno nožem. Čokoládu nasekejte nahrubo. Poté smíchejte nasekané ořechy a čokoládu s moukou, cukrem, kakaovým práškem, perníkovým kořením, práškem do pečiva, sodou bikarbónou a solí. Nyní přidejte olej, rostlinné mléko a jablečné pyré a vše rychle promíchejte, aby vzniklo rovnoměrné těsto. #NEWLINE#]
Připravte si čtyři žáruvzdorné sklenice, každou o objemu přibližně 200 ml, a to tak, že je tence potřete zbylým olejem. Sklenice naplňte do poloviny těstem, posypte zbylými praženými lískovými oříšky a pečte 25 minut. Poté nechte brownies zcela vychladnout.

Tip: Brownies můžete připravit i den předem. Ještě lépe chutnají, když je necháte přes noc namočené!

09.09.2024