Příprava sušenkového těsta
Smíchejte 60 g ovesné mouky, 75 g mletých mandlí, 3 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce kešu smetany do kávy, 2-3 lžíce javorového sirupu a špetku soli, dokud nevznikne vlhké sušenkové těsto.
Do každé formy na košíčky (můžete použít i papírové košíčky) natlačte lžíci směsi a nechte ji v lednici, zatímco budete připravovat karamel.
[#NEWLINE]
Příprava karamelu
Do kuchyňského robotu dejte 150 g vypeckovaných datlí, 2 lžíce kešu kávového krému, 3-4 lžíce javorového sirupu a špetku soli a mixujte, dokud nevznikne hladký karamel.
Vrstvu sušenkového těsta naplňte velkou lžící karamelu a poté ji zalijte rozpuštěnou čokoládou.
Na čokoládovou vrstvu dejte 100 g hořké nebo bílé čokolády a 1 lžičku kokosového oleje do malé pánve a zahřívejte, dokud čokoláda nezměkne.
Rozetřete je na košíčky a dejte do lednice nebo mrazáku, dokud zcela neztuhnou.
Recept Nathalie Gleitmanové