Kávové šálky na sušenky

Kávové šálky na sušenky

Speciální kávová chvilka: naše Coffee Cookie Cups kombinují křupavé sušenky s krémovým požitkem z náplně - to vše v jedlém šálku! Ideální pro příští brunch, kávový dýchánek nebo jen tak pro potěšení. Tato malá umělecká díla nejen fantasticky vypadají, ale také fantasticky chutnají. Jednoduše je připravte, podávejte a nechte se překvapit!
  • Celkový čas:
    30 Min
  • Doba přípravy:
    30 Min
  • Doba vaření:
    0 Min
  • Porce:
    6

Ingredience

  • 60g Ovesná kaše
  • 75g mleté mandle
  • 3PL Kokosový olej, rozpuštěný
  • 2PL Javorový sirup
  • 1Špetka Sůl
  • 100g hořká nebo bílá čokoláda
  • 1ČL Kokosový olej
  • 2PL Kešu kávový krém
  • 3PL Javorový sirup
  • 1Špetka Sůl

Vhodné pro:

  • veganské
  • vegetariánské

Příprava

Příprava sušenkového těsta

Smíchejte 60 g ovesné mouky, 75 g mletých mandlí, 3 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce kešu smetany do kávy, 2-3 lžíce javorového sirupu a špetku soli, dokud nevznikne vlhké sušenkové těsto.

Do každé formy na košíčky (můžete použít i papírové košíčky) natlačte lžíci směsi a nechte ji v lednici, zatímco budete připravovat karamel.

[#NEWLINE]

Příprava karamelu

Do kuchyňského robotu dejte 150 g vypeckovaných datlí, 2 lžíce kešu kávového krému, 3-4 lžíce javorového sirupu a špetku soli a mixujte, dokud nevznikne hladký karamel.

Vrstvu sušenkového těsta naplňte velkou lžící karamelu a poté ji zalijte rozpuštěnou čokoládou.

Na čokoládovou vrstvu dejte 100 g hořké nebo bílé čokolády a 1 lžičku kokosového oleje do malé pánve a zahřívejte, dokud čokoláda nezměkne.

Rozetřete je na košíčky a dejte do lednice nebo mrazáku, dokud zcela neztuhnou.

Recept Nathalie Gleitmanové

Image of Nathalie Gleitmann
Nathalie Gleitmann
29.12.2023