Křupavá granola

Křupavá granola

Máte chuť na křupavý chuťový zážitek na začátek (valentýnského) dne? Objevte náš nový recept na křupavou granolu s křupavými oříšky, exotickými kokosovými vločkami a krémovým mandlovým máslem!
  • Celkový čas:
    40 Min
  • Doba přípravy:
    10 Min
  • Doba vaření:
    30 Min
  • Porce:
    8

Ingredience

  • 2Šálek Bezlepkové ovesné vločky
  • 1Šálek pohanková zrna (nepovinné)
  • 1Šálek Strouhaný kokos
  • 1ČL Skořice
  • 1Šálek Olivový olej
  • 1Šálek Javorový sirup
  • 1Šálek Mandlové máslo
  • 1Šp. Vanilka

Vhodné pro:

  • veganské
  • vegetariánské
  • bez laktózy
  • bez přidané soli

Příprava

Předehřejte troubu na 200 stupňů (pokud ji máte, tak s ventilátorem). Nasekejte ořechy a dejte je do velké mísy se zbývajícími suchými přísadami. Do malého hrnce dejte olej, sirup, mandlovou pastu a vanilku. Šlehejte na mírném ohni a nalijte na suché přísady. Důkladně promíchejte a rozetřete v tenké vrstvě na (nejlépe) 2 plechy. Pečte 30 minut, v polovině pečení plechy obraťte. "Müsli nechte na plechách ztuhnout, dokud nedosáhne pokojové teploty, a poté je vyjměte z formy."

Müsli se na plechích nechá ztuhnout, dokud nedosáhne pokojové teploty. Naplňte je do vzduchotěsných sklenic.

Užijte si zábavu při darování nebo při vlastní konzumaci!



Recept Svenja Ostwaldová.

13.02.2024