Karamelový oříšek

Karamelový oříšek

Křupavý, karamelizovaný a skutečná lahůdka: náš karamelový louskáček kombinuje jemnou sladkost karamelu s nesrovnatelnou křupavostí kvalitních ořechů. Ideální pro darování nebo vlastní konzumaci - tato pochoutka zaručeně potěší!
  • Gesamtdauer:
    45 Min
  • Vorbereitungszeit:
    5 Min
  • Zubereitungszeit:
    40 Min
  • Portionen:
    24

Zutaten

Geeignet für:

  • vegetarisch

Příprava

Předehřejte troubu na 200 °C s ventilátorem. Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj sušenky.

Cukr s vodou rozpusťte na pánvi bez míchání, dokud směs nezkaramelizuje dozlatova. Pomalu vmíchejte nejprve smetanu a poté máslo. Vařte další 2-3 minuty, dokud karamel opět nezezlátne. Nakonec do karamelu vmíchejte špetku soli. Poté karamel rozetřete na sušenky. Pečte 5 minut při teplotě 200 °C.

Mezitím rozpusťte čokoládu v bain-marie. Vyjměte plech z trouby a rozetřete na něj rozpuštěnou čokoládu. Rozpusťte také rubínovou čokoládu a do tmavší čokolády rozetřete vzor. Část sušeného ovoce a ořechů nasekejte a část nechte v celku. Sušené ovoce a ořechy položte na ještě vlhkou čokoládu. Nechte 20-30 minut vychladnout a ztuhnout v lednici. Rozlámejte na větší kousky a pochutnejte si.

09.09.2024