Předehřejte troubu na 200 °C s ventilátorem. Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj sušenky.
Cukr s vodou rozpusťte na pánvi bez míchání, dokud směs nezkaramelizuje dozlatova. Pomalu vmíchejte nejprve smetanu a poté máslo. Vařte další 2-3 minuty, dokud karamel opět nezezlátne. Nakonec do karamelu vmíchejte špetku soli. Poté karamel rozetřete na sušenky. Pečte 5 minut při teplotě 200 °C.
Mezitím rozpusťte čokoládu v bain-marie. Vyjměte plech z trouby a rozetřete na něj rozpuštěnou čokoládu. Rozpusťte také rubínovou čokoládu a do tmavší čokolády rozetřete vzor. Část sušeného ovoce a ořechů nasekejte a část nechte v celku. Sušené ovoce a ořechy položte na ještě vlhkou čokoládu. Nechte 20-30 minut vychladnout a ztuhnout v lednici. Rozlámejte na větší kousky a pochutnejte si.