Veganský svačinový talíř s různými praženými ořechy

Veganský svačinový talíř s různými praženými ořechy

Požitek pro všechny smysly: naše veganská svačinová mísa s různými praženými ořechy je dokonalou kombinací křupavosti a jemných chutí. Ať už se jedná o pohodový večer s přáteli, zvláštní příležitost nebo poutavý doplněk na večírku - tento talíř kombinuje širokou škálu ořechů a čerstvých ingrediencí a vytváří neodolatelný chuťový zážitek. Snadno se připravuje a vždy je ozdobou!
  • Celkový čas:
    15 Min
  • Doba přípravy:
    5 Min
  • Doba vaření:
    10 Min
  • Porce:
    2

Ingredience

  • 1PL Neutrální olej
  • 1Stroužek Česnek, nasekaný
  • 250g Creme fraiche, veganský
  • 1ČL bílý ocet
  • 1ČL Sójová omáčka
  • 1ČL Paprikový prášek
  • 1Špetka Sůl a pepř
  • 1Svazek Petržel na ozdobu
  • 1PL Voda
  • 3Hrstí Zelenina podle vlastního výběru, např. mrkev, paprika, okurka, kedlubna.
  • 150g Pražená odrůda ořechů

Vhodné pro:

  • veganské
  • vegetariánské
  • bez laktózy

Příprava

Příprava dipu

Cibuli nakrájejte nadrobno. Cibuli smažte na pánvi s trochou oleje asi 5 minut dozlatova. V případě potřeby přidejte trochu vody, aby se cibule nespálila nebo příliš neztmavla. Smíchejte veganský crème fraîche s nakrájenou cibulí a ostatními ingrediencemi na dip.

Příprava talíře s občerstvením

Zeleninu nakrájejte na kousky a naaranžujte na talíř. Ořechovou odrůdu Seeberger dejte do misky a spolu s francouzským cibulovým dipem ji naaranžujte na talíř.

02.06.2022