Veganské letní závitky s uzeným tofu a zeleninou

Veganské letní závitky s uzeným tofu a zeleninou

Lehké, svěží a plné chuti: naše veganské letní závitky jsou ideální svačinou pro horké dny nebo jako zpestření příštího večírku. Jsou plné křupavé zeleniny, jemných bylinek a nádechu exotiky a spolu s aromatickou omáčkou jsou skutečným chuťovým zážitkem. Snadná příprava a všestranná kombinace - tyto závitky přinesou na váš talíř letní chuť!
  • Celkový čas:
    30 Min
  • Doba přípravy:
    20 Min
  • Doba vaření:
    10 Min
  • Porce:
    4

Ingredience

  • 12Kusy Rýžový papír, ø 22 cm
  • 1Kus Okurka
  • 120g Červené zelí
  • 150g Mrkev
  • 125g Uzené tofu
  • 50g Sójová semínka, pražená
  • 15g Koriandr
  • 5PL Horká voda
  • 1Stroužek Česnek
  • 5Kusy Chilli paprička
  • 1Větvička Jarní cibulka
  • 3PL Sójová omáčka
  • 1Kus Limetka na šťávu

Vhodné pro:

  • veganské
  • vegetariánské
  • bez laktózy

Příprava

Příprava

Okurku podélně rozpulte a odstraňte jádřinec. Dužinu nakrájejte spolu s červeným zelím a mrkví na tenké proužky, tofu nakrájejte na tyčinky silné asi ½.

Příprava letních závitků

Každou roličku podržte pod tekoucí vodou (celkem 12 roliček) a položte ji na pracovní plochu. Střed posypte asi 1 lžičkou sójových semínek, poté jej podélně pokryjte koriandrem, zeleninou a tofu, přičemž vlevo a vpravo nechte asi 3 cm místa a nahoře a dole 6 cm. Posypeme nahrubo nasekanými kešu oříšky, přehneme boky a pak opatrně, ale pevně srolujeme zespodu.

Příprava dipu

Pro přípravu dipu rozpusťte cukr v horké vodě. Česnek, chilli a jarní cibulku nakrájejte nadrobno, přidejte do cukrové vody a poté vmíchejte sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Odstavte, dokud nebude připraven k podávání.

02.06.2022