Veganské letní závitky s uzeným tofu a zeleninou

Veganské letní závitky s uzeným tofu a zeleninou

Lehké, svěží a plné chuti: naše veganské letní závitky jsou ideální svačinou pro horké dny nebo jako zpestření příštího večírku. Jsou plné křupavé zeleniny, jemných bylinek a nádechu exotiky a spolu s aromatickou omáčkou jsou skutečným chuťovým zážitkem. Snadná příprava a všestranná kombinace - tyto závitky přinesou na váš talíř letní chuť!
  • Gesamtdauer:
    30 Min
  • Vorbereitungszeit:
    20 Min
  • Zubereitungszeit:
    10 Min
  • Portionen:
    4

Zutaten

  • 12Stücke Rýžový papír, ø 22 cm
  • 1Stück Okurka
  • 120g Červené zelí
  • 150g Mrkev
  • 125g Uzené tofu
  • 50g Sójová semínka, pražená
  • 15g Koriandr
  • 5EL Horká voda
  • 1Zehe Česnek
  • 5Stücke Chilli paprička
  • 1Zweig Jarní cibulka
  • 3EL Sójová omáčka
  • 1Stück Limetka na šťávu

Geeignet für:

  • vegan
  • vegetarisch
  • laktosefrei

Příprava

Příprava

Okurku podélně rozpulte a odstraňte jádřinec. Dužinu nakrájejte spolu s červeným zelím a mrkví na tenké proužky, tofu nakrájejte na tyčinky silné asi ½.

Příprava letních závitků

Každou roličku podržte pod tekoucí vodou (celkem 12 roliček) a položte ji na pracovní plochu. Střed posypte asi 1 lžičkou sójových semínek, poté jej podélně pokryjte koriandrem, zeleninou a tofu, přičemž vlevo a vpravo nechte asi 3 cm místa a nahoře a dole 6 cm. Posypeme nahrubo nasekanými kešu oříšky, přehneme boky a pak opatrně, ale pevně srolujeme zespodu.

Příprava dipu

Pro přípravu dipu rozpusťte cukr v horké vodě. Česnek, chilli a jarní cibulku nakrájejte nadrobno, přidejte do cukrové vody a poté vmíchejte sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Odstavte, dokud nebude připraven k podávání.

02.06.2022