Příprava
Okurku podélně rozpulte a odstraňte jádřinec. Dužinu nakrájejte spolu s červeným zelím a mrkví na tenké proužky, tofu nakrájejte na tyčinky silné asi ½.
Příprava letních závitků
Každou roličku podržte pod tekoucí vodou (celkem 12 roliček) a položte ji na pracovní plochu. Střed posypte asi 1 lžičkou sójových semínek, poté jej podélně pokryjte koriandrem, zeleninou a tofu, přičemž vlevo a vpravo nechte asi 3 cm místa a nahoře a dole 6 cm. Posypeme nahrubo nasekanými kešu oříšky, přehneme boky a pak opatrně, ale pevně srolujeme zespodu.
Příprava dipu
Pro přípravu dipu rozpusťte cukr v horké vodě. Česnek, chilli a jarní cibulku nakrájejte nadrobno, přidejte do cukrové vody a poté vmíchejte sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Odstavte, dokud nebude připraven k podávání.