Čokoláda 3 kusy

Čokoláda 3 kusy

Odlišná čokoláda: naše 3 druhy lámané čokolády jsou skutečnou kreativní pastvou pro oči! Tři různé příchutě, zjemněné oříšky, sušeným ovocem a dalšími polevami, budou ozdobou každého konferenčního stolku nebo krásným dárkem z vlastní kuchyně. Rychlá výroba a možnost přizpůsobení - tato čokoláda vám prostě udělá radost!
  • Gesamtdauer:
    45 Min
  • Vorbereitungszeit:
    15 Min
  • Zubereitungszeit:
    30 Min
  • Portionen:
    15

Zutaten

Geeignet für:

  • vegetarisch

Příprava

Příprava čokoládové směsi

Každý ze tří druhů čokolády nakrájejte najemno. Pouze 90 % nasekané čokolády se rozpustí, zbytek se odloží stranou. Všechny tři druhy čokolády (odděleně!) pomalu rozpustíme nad horkou (ne vařící) vodní lázní v žáruvzdorné misce. Čokoláda by neměla být teplejší než 45 stupňů, voda ne teplejší než 65 stupňů. Je také důležité, aby se miska nedotýkala vody. Teplotu je nejlepší kontrolovat cukrovým teploměrem. Pokud je čokoláda příliš horká, po zaschnutí zbělá. Když se vše rozpustí, vyjměte misku z bain-marie a opatrně odstraňte vodu ze spodní strany misky pomocí hadříku. Pozor: Dbejte na to, aby se do čokolády nedostala žádná voda, jinak okamžitě ztuhne, protože cukr zkrystalizuje.

Matcha zázvorová čokoláda

Přidejte zbývající nasekanou bílou čokoládu, nechte krátce odstát a poté promíchejte. Tím se čokoláda trochu zchladí. Nyní by měla mít teplotu asi 28-29 stupňů. Polovinu tekuté čokolády smíchejte s práškem matcha, dokud nezíská pěknou zelenou barvu. Zelenou čokoládu nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rozetřete v tenké vrstvě. Navrch rozetřete bílou čokoládu po malých kouscích a mramorovejte párátkem. Zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s cukrovými perličkami jimi posypte povrch.

Skořicová čokoláda s praženými mandlemi

Přidejte zbývající nasekanou mléčnou čokoládu, nechte krátce odstát a poté promíchejte. Tím se čokoláda mírně ochladí. Čokoláda se nejlépe zpracovává při teplotě 29-30 stupňů. Čokoládu nalijte na plech vyložený pečicím papírem, tence rozetřete, posypte praženými mandlemi a posypte skořicí.

Brusinková rubínová čokoláda

Přidejte zbývající nasekanou rubínovou čokoládu, nechte krátce odstát a poté promíchejte. Tím se čokoláda mírně ochladí. Rubínová čokoláda nejlépe funguje při teplotě 27-28 stupňů. Čokoládu nalijte na plech vyložený pečicím papírem, tence rozetřete, posypte praženými mandlemi a posypte skořicí.

Nechte je přes noc ztuhnout na chladném místě (ne v lednici) a druhý den je rozlámejte nebo nakrájejte na větší kousky.

02.06.2022