Křupavá granola z kešu a brusinek

Křupavá granola z kešu a brusinek

Křupavý start do nového dne: naše granola s kešu a brusinkami kombinuje jemné oříšky, ovocné brusinky a jemnou sladkost a vytváří tak skutečnou snídaňovou pochoutku. Ať už s jogurtem, mlékem, nebo jen tak k zakousnutí - tato domácí granola zpestří váš stůl a zajistí příjemný start do nového dne. Snadná příprava a neodolatelně chutná!
  • Celkový čas:
    25 Min
  • Doba přípravy:
    10 Min
  • Doba vaření:
    15 Min
  • Porce:
    10

Ingredience

  • 80ml Čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva
  • 50ml Kokosový olej, tekutý
  • 1ČL čerstvě nastrouhaná pomerančová kůra z bio pomeranče
  • 2Šp. Vanilková dřeň
  • 50g Brusinkové müsli
  • 55g Mandle
  • 90g Meruňky
  • 50g Strouhaný kokos

Vhodné pro:

  • veganské
  • vegetariánské
  • bez laktózy

Příprava

Meruňky nakrájejte nahrubo a v míse je smíchejte s ostatními přísadami na müsli a ořechy. Přidejte kokosový olej, pomerančovou šťávu a kůru a vanilkový prášek a promíchejte. Granolová směs by měla být mírně vlhká.

Směs nalijte na plech a rozprostřete. Granolu pečte přibližně 15 až 20 minut do světle hnědé barvy. V polovině pečení občas promíchejte.

Náš recept na rafinovanou granolu můžete použít také jako křupavou polevu na kaši.

02.06.2022