Raw kešu datlový krém s ořechovou drobenkou

Raw kešu datlový krém s ořechovou drobenkou

Krémová pochoutka, kterou si zamilujete: Náš datlový krém z kešu oříšků je dokonalou kombinací oříškové chuti a přírodní sladkosti. Ať už jako pomazánka k snídani, dip k čerstvému ovoci nebo jako poleva na dezerty - tento krém je všestranný, snadno se připravuje a zaručeně potěší každého, kdo má chuť na sladké!
  • Celkový čas:
    45 Min
  • Doba přípravy:
    15 Min
  • Doba vaření:
    30 Min
  • Porce:
    4

Ingredience

  • 3PL Kokosový olej, tekutý
  • 2ČL Vanilkový extrakt
  • 60ml Javorový sirup
  • 2ČL Cejlonská skořice
  • 1ČL Kardamon
  • 2ČL Citronová šťáva
  • 50ml Mandlové mléko
  • 1Špetka Mořská sůl
  • 200g Mražené borůvky
  • 1Větvička Rosemary
  • 1Kus Bio citron, kůra a šťáva
  • 1Hrst čerstvé borůvky na ozdobu

Vhodné pro:

  • veganské
  • vegetariánské
  • bez laktózy

Příprava

Příprava

Kešu ořechy namočte na 2-4 hodiny do vody. Předehřejte troubu na 180 °C horní/spodní ohřev. Mandle rozemelte a lískové oříšky nasekejte najemno.

Příprava ořechové drobenky

Na malé pánvi rozpusťte kokosový olej, přidejte javorový sirup, vanilkový extrakt, skořici a kardamom a promíchejte. Do pánve přidejte mleté mandle a nasekané lískové oříšky, stáhněte z ohně a směs dobře promíchejte. Drobenkovou směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě 10 minut.

Příprava krému ze syrových kešu datlí

Namočené kešu ořechy slijte a dobře propláchněte. Vložte je do mixéru spolu s datlemi, javorovým sirupem, vanilkou, citronovou šťávou, solí a mandlovým mlékem a rozmixujte dohladka. Chlaďte, dokud nebudete připraveni k podávání.

Příprava borůvkové a rozmarýnové omáčky

Pro přípravu omáčky zahřejte mražené borůvky na pánvi na mírném ohni. Do pánve přidejte nadrobno nasekaný rozmarýn a několik minut povařte. Dochuťte citronem a javorovým sirupem. V závislosti na konzistenci omáčku zahustěte trochou lokustové gumy.

Ořechové drobky rozlámejte, naaranžujte na talíře, na drobky naberte pomocí naběračky na zmrzlinu kešu-datový krém a podávejte s borůvkovo-rozmarýnovou omáčkou.

02.06.2022