Mrkvové a skořicové buchtičky s mandlemi

Mrkvové a skořicové buchtičky s mandlemi

Požitek pro všechny smysly: naše mrkvové a skořicové buchty s mandlemi jsou dokonalou kombinací vlhkého těsta, jemné sladkosti a nádechu skořice. Díky křupavým mandlím a strouhané mrkvi je každý kousek opravdovým zážitkem. Ideální na příští brunch, kávový dýchánek nebo prostě jako speciální pohoštění mezi jídly. Absolutní vrchol čerstvě vytažený z trouby!
  • Gesamtdauer:
    90 Min
  • Vorbereitungszeit:
    60 Min
  • Zubereitungszeit:
    30 Min
  • Portionen:
    12

Zutaten

Geeignet für:

  • vegan
  • vegetarisch

Příprava

Příprava kynutého těsta

Mandlové mléko zahřívejte v malé pánvi na mírném ohni, dokud není vlažné. Pak ho přelijte do malé misky, přidejte droždí a 1 lžíci třtinového cukru, krátce promíchejte a nechte 10 minut odstát.

Mouku dejte do mísy kuchyňského robotu a uprostřed udělejte důlek. Do středu nalijte směs droždí a mandlového mléka. Přidejte zbývající přísady a hněťte hákem kuchyňského robotu asi 8-10 minut, dokud se těsto neodlepí od stěn mísy.

Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte po lžících mouku. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto znovu hněťte 2 minuty ručně. Velkou mísu potřete tenkou vrstvou oleje, vlijte do ní těsto a povrch těsta lehce potřete olejem. Mísu zakryjte a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. K tomu stačí předehřát troubu na 50 stupňů, pak ji vypnout a nechat přikryté těsto kynout.

Po vykynutí těsto propíchejte, znovu ho krátce prohněťte rukou a vyválejte do obdélníku.

Příprava náplně

Na náplň smíchejte všechny ingredience kromě ořechových jader a rozetřete je nožem na rozválené těsto. Nasekejte vlašské ořechy a polovinu z nich rozprostřete na náplň. Poté těsto z delší strany srolujte.

Příprava skořicových buchet

Vymažte formu o průměru 25-28 cm. Rozdělte těsto na 12 stejných dílů a položte je vedle sebe do formy řezem nahoru. Poté těsto přikryjte a nechte ještě 45 minut kynout.

Předehřejte troubu na 170 stupňů s ventilátorem. Jakmile kynuté buchty vykynou, potřete je mandlovým mlékem a posypte zbylými nasekanými vlašskými ořechy. Pečte 30 minut na druhé polici odspodu. Poté je vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.

Příprava polevy

Na polevu smíchejte smetanový sýr s moučkovým cukrem do krémové konzistence. Blanšírované mandle jemně rozemelte v mixéru a vmíchejte do sýrové směsi. Touto směsí potřete kynuté buchty a posypte je nasekanými lískovými oříšky.

24.03.2023